2015. már 24.

Te mikor adtál utoljára?

írta: Adogató
Te mikor adtál utoljára?

Szükséged van valamire? Nem tudsz élni anélkül, hogy el nem készül kedvenc filmed folytatása? Akkor adj bele te is. Ma már teljesen megszokott, hogy a közösség összedobjon a neten egy projektre, mert beszállni egy ilyenbe maga a coolság. De tényleg. Még a kedvenc Forma-1 csapatodnak is adhatsz pénzt, ha szeretnéd a következő futamon látni őket.

De szembe szoktál-e nézni azzal is néha, ami nem ilyen cool. Azzal amitől nem várhatsz magad számára nyereséget. Teszel valami olyanokért, olyan ügyért, ami nem a jól-létedet szolgálja?

Ha nem, akkor azért hívunk erre a blogra, ha igen, akkor meg azért.

Mert szeretnénk megmutatni neked, hogy a jótékonyság jó. Sőt neked is jó. Hogy a társadalomért, ami körülvesz, felelősséget kell vállalnunk. És mindenki tud beletenni valamit, csak lehet még ezt sosem gondolta végig.

Hogy tele vagyunk eszközökkel (s ma már szinte mind ott a kezedben, a mobilodban) amikkel segíthetsz másokon.

Hogy ha körültekintően adsz, nem lopnak meg, sőt amit adtál igazi értéket teremt.

Hogy a szervezetek, akik kérnek tőled, többnyire nem őrült világmegváltók, vagy csalók, vagy amatőrök, hanem elkötelezett, elszánt emberek csapata, akik olykor széllel szemben is harcolnak azért, hogy segítő kezet tudjanak nyújtani oda, ahova te vagy az állam már nem lát el. Vagy nem akar.

Akarsz lépni, és változtatni?

Kezdj adni. Bárhogy. Add az időd, vagy add az ötleted, vagy (ha van) pénzed, vagy az együttérzésed, olykor ez is nagyon sok lehet.

Itt számos kérdésbe fogsz futni, sok lehetőséget olvashatsz, számos ötletet kaphatsz, remélve, hogy a végén rájössz: te is adhatsz.

urban-438393_1280.jpg

Szólj hozzá

adomány felelősségvállalás adhat