2015. már 30.

Egyenesen az utcáról

írta: Adogató
Egyenesen az utcáról

Amikor az előítélet találkozik annak "tárgyával"

Vannak dolgok, amikről nagyon nehéz beszélni. Vannak ügyek, amik nem népszerűek, nem szexik, és nagyon megosztóak. Ilyen a hajléktalan ügy is.

Nagyon nehéz a hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezeteknek megszólítani az adományozókat, mert (főleg a városi emberek) meglehetősen sok előítélettel élnek velük szemben. Akármennyire is tagadnánk, utáljuk ha büdös a busz, ha rontják az utcaképet, ha leszólítanak és pénzt "tarhálnak", hogy részegeskednek stb. Ennyit látunk belőlük, és úgy gondoljuk tudunk mindent.

A kanadai Raising the Roof szervezet egy zseniális kampányt hívott életre, hogy érthetőbbé tegyék a hajléktalan ügyet, és lebontsák az előítéleteket. A hajléktalanok maguk válaszolnak a velük kapcsolatos tweetekre. Nagyon szép kampány és megható kampányfilm. Hiába van vége a télnek. A hajléktalan ügy állandó kérdés.

Te szoktál a hajléktalanoknak segíteni? S ha igen hogyan? Nézz körbe az adjukössze oldalon is, itt is rendszeresen találsz a hajléktalanok újrakezdését segítő projekteket, melyeket akár te is támogathatsz. Most például segíthetsz Mariannak és családjának talpra állni.

homeless.JPG

 

Szólj hozzá

kampány hajléktalan jóügy adhat adjukössze