2015. ápr 15.

Szaladj a korral, légy jótékony futó!

írta: jacsancsa
Szaladj a korral, légy jótékony futó!

A jótékonyságból lehet, sőt kell is sportot csinálni! - Ma már nem kell hivatásos sportolónak lenned ahhoz, hogy egy-egy megmozdulás alkalmával felhívd a figyelmet a számodra fontos, aktuális társadalmi ügyre.

Hamarosan eljön a nap, amikor futók ezrei fogják róni a km-eket a tavasz egyik legnagyobb futóeseményén, a 30. Telekom Vivicittá Várrosvédő futáson.  Sokan itt mérik fel, hogy mennyire volt sikeres a téli alapozás, milyen lesz a forma a nyári versenyeken, hol érdemes még karcsúsodni, ahhoz, hogy a csillivilli futó ruha ott és úgy simuljon, ahogy az kell. Érdemes azonban egy kicsit más lencsével is szemügyre venni a kavalkád futómezeit: egy-egy szín, szimbólum arról is árulkodhat, hogy futónk nem csak a versenyen izzasztja majd meg magát, hanem azt megelőzően egy adománygyűjtési kampány során is.

A Budapesti Sportiroda minden évben lehetőséget biztosít néhány szervezetnek, hogy jótékony céljaikat egy-egy futóversenyen népszerűsítsék. A hétvégi versenyre ők kaptak lehetőséget:

jotekony_futo_szervezetek_x.jpg

Ezeket a szervezeteket és jótékony futóikat még a héten és az esemény után 1-2 nappal is támogathatod, legtöbbjük a www.jougyekert.hu oldalon indította el az adománygyűjtő kampányát, de akad olyan is, amelyik saját felületét használja.

Ha úgy érzed, hogy a következő futóversenyen te is jótékony futóként szeretnél indulni, akkor nincs más dolgod, mint hogy figyeld a szervezetek oldalait, Facebook csatornáját, hisz a legtöbb esetben a verseny előtti 4-5 hétben már kezdetét veszi a kampányok részleteinek közzététele. A szervezetek munkatársai fognak majd beavatni a részletekbe: hogyan hozd létre az adománygyűjtő profilod, milyen üzeneteket kommunikálj, vagy épp milyen bevált tippekkel tudod sikerre vinni gyűjtésed!

 

Szólj hozzá

ajánló futás adomány felelősségvállalás jóügy adhat jacsancsa