2015. nov 09.

Erre szeretnék kelni minden vasárnap

írta: Adogató
Erre szeretnék kelni minden vasárnap

Félmillió forint története

Félmillió forint sok vagy kevés, ha adományozásról van szó? Elég sok, főként, ha ez egy közösségi adománygyűjtő oldalra érkezik. Egy októberi vasárnapon a hazai közösségi adománygyűjtés egyik legnagyobb magánszemélytől érkezett felajánlása érkezett az adjukössze.hu oldalon a Magyar Rett Szindróma Alapítványnak, súlyos betegséggel élő gyerekek élményterápiás foglalkozásaira.

A közösségi adománygyűjtés elsősorban arra épül, hogy a kampányoló civil szervezetek igyekeznek minél több ember figyelmét felkelteni egy-egy konkrét projekt iránt, és sokan beszállnak kisebb összegekkel, hiszen a szervezeteket már ezer forinttal is segíteni lehet. Ha elég sokan így gondolják, megvalósulhatnak a célok: táborozás, orvosi műszer, konferencia, gyerekprogram, kutyaterápia.

Október közepén ezúttal egy új gyűjtési forma indult el az adjukössze.hu oldalon: három szervezet (Igazgyöngy Alapítvány, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, Greenpeace Magyarország) és három híresség kampányol 30 napig, akik egy-egy élményt is felajánlottak az adományozók közül kisorsolt nyertesnek. Nagyon örültünk, hogy Winkler Róbert, a Totalcar munkatársa elvállalta, hogy ő legyen kampányunk arca. Természetesen egy autós élményt hozott: a tesztvezetés egy Mercury Cougarban és egy Maseratiban, úgy tűnik, már elég vonzó ajánlat volt a férfiak számára is.

winkler_niok_fb_1200x628.jpg

De valószínűleg nemcsak az elnyerhető élmény vagy ajándék motiválja ilyenkor az adományozókat, legyenek akár nők, akár férfiak, hanem, bármilyen banális, az adakozás érzése maga, az örömszerzés miatt érzett öröm. Az a lehetőség, hogy megtehetem, hogy másoknak segítek, bizonyos felelősséggel is jár: másokra bízom, hogy összeadják, vagy tényleg megteszem. Ennek az egésznek ez a lényege. Félmillió forintos adományt kapni nagyszerű dolog, de sok kicsit kapni legalább annyira. Arra szeretnék kelni minden vasárnap, hogy ez működik!

Adománygyűjtő kampányunk november 12-én éjfélig tart. Támogass te is jó és fontos ügyeket! Kampányolni jó, adományozni jó!

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Beszallsz

Szólj hozzá

tesztvezetés Maserati adjukössze vendégtoll