2015. dec 01.

Neked van WC-d?

írta: Adogató
Neked van WC-d?

És még pár szokatlan kérdés

Szóval? Van hova kimenned?
Ma a Föld népessége felének az otthonában nincs bekötve a vezetékes víz, és 2,5 milliárd ember él olyan otthonban, amelyben nincs vécé. A világon naponta 2000 gyermek hal meg olyan hasmenéses megbetegedésben, amely a tiszta ivóvíz és a vécé hiányára vezethető vissza.

kimennel_final.jpg
Hány autista világbajnokot ismersz?
Sajnos, a testi-lelki fogyatékkal élők sportteljesítménye még ma sem ismert és elismert, a 2008-as magyar paralimpikonok például tized annyi pénzjutalmat kaptak, mint az ép sportolók, és felkészülésükhöz is sokkal nehezebb anyagi támogatást találni.

Neked van családod?
Elvittek gyerekkorodban korcsolyázni? Az állami gondozottak mögött nem áll ott az a támogató közösség, aki élményekkel és szeretettel tudja például a Karácsonyt megtölteni nekik. Számukra ritka alkalom, ha eljutnak olyan helyekre, ahol mi akár már százszor is jártunk.

Te szedsz vitamint?
Átlagosan minden 3. gyerek nem jut elegendő vitaminhoz, rosthoz és ásványi anyaghoz, melyek csak a friss zöldségek és gyümölcsök által elérhetők. Ha a nehezebb anyagi helyzetben lévő családok nem tanulnánk meg ezeket megtermelni maguknak, gyerekeik táplálása kiegyensúlyozatlan, és elégtelen lenne.

December 1. kedd, a #GivingTuesday napja, a nap amikor nem a leárazásokkal  és a rohamvásárlásokkal foglalkozunk, hanem az adakozással, és a jótékonysággal.
Te kinek adsz ma?
Ha a fenti ügyek valamelyikét fontosnak tartod, menj az adjukössze.hu oldalra és támogasd őket.
Hogy egyre kevesebb kínzó kérdés legyen a világon.

Szólj hozzá